Vlaams Belang - echt.onafhankelijk

"Gelijke kinderbijslag voor eerste drie kinderen"

"Voor de eerste drie kinderen dient een gelijk bedrag uit te worden gekeerd. Het huidige systeem van kinderbijslag is te complex en dekt geenszins de kosten." Dat zegt Marijke Dillen.

Wie de kranten van de afgelopen dagen las, kreeg de indruk dat Vlaanderen na de uitvoering van de zesde staatshervorming de touwtjes van de kinderbijslag stevig in handen krijgt. Maar is dat wel zo? Opmerkelijk blijft alvast dat Vlaanderen voor de financiering ervan afhankelijk blijft van de federale overheid en de vraag is dus of de rol van Vlaanderen niet zal worden beperkt tot doorgeefluik.

"Positief is alvast dat de discussie over de hervorming woedt," reageert Vlaams parlementslid Marijke Dillen, die in het Vlaams parlement het gezinsbeleid op de voet volgt. Volgens Dillen zijn de huidige bedragen niet aangepast aan de situatie van het hedendaagse gezin. "Nu ontvangt men 90 euro voor een eerste, 167 euro voor een tweede en 249 euro vanaf het derde kind. Deze bedragen zijn aantoonbaar niet kostendekkend. Het is ook allerminst logisch dat de tegemoetkoming het kleinst is, wanneer de kosten het grootst zijn."

Sanctionerend instrument

Hoewel onze partij de afgelopen dagen moedwillig werd doodgezwegen in dit debat, beschikt het Vlaams Belang over een uitgewerkt voorstel. "Wij pleiten er voor om voor de eerste drie kinderen een gelijk bedrag uit te keren van telkens 250 euro omdat de kosten voor de eerste kinderen het grootst zijn. Vanaf het vierde kind zou dat bedrag dalen tot 90 euro," stelt Marijke Dillen.

Anderzijds pleit het Vlaams Belang er ook voor om de kinderbijslag ook als sanctionerend instrument te hanteren. Marijke Dillen: "De overheid moet steeds gerechtigd zijn om de uitkering van het kindergeld voor bepaalde duur stop te zetten, indien bijvoorbeeld blijkt dat een schoolplichtig kind herhaaldelijk spijbelt."

Lees hier het sociaal-economisch programma van het Vlaams Belang.


#MarijkeDillen  #staatshervorming  #kindergeld
vlaamsbelang . nieuws . 21 november 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
In Brussel en WalloniŽ is het werk neerleggen verworden tot een Pavlov-reflex op elk ongenoegen.

Jan Segers

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief